top of page

BON BINI: BANGKOK NIGHTS



Gisteren ging de spectaculaire actiekomedie BON BINI: BANGKOK NIGHTS groots in première bij Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De bezoekers en genodigden werden feestelijk verwelkomd op een gouden loper, omringd door rode en gele lampionnen. De cast maakte een indrukwekkende entree, begeleid door een Thaise Kung Fu-act, trommelaars en een dansende draak. De première trok een publiek van maar liefst 3.000 fans en genodigden, verdeeld over 10 zalen. Vanaf woensdag 20 december is BON BINI: BANGKOK NIGHTS overal in de bioscoop te bewonderen.



Verhaal


Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road. Slapen doe je maar overdag, want dit is BON BINI: BANGKOK NIGHTS...



De cast


De favoriete karakters uit de voorgaande films worden al jaren vertolkt door Jandino Asporaat, Sergio Romero IJssel, Alpha Oumar Barry en Phi Nguyen en zullen ook weer te zien zijn in de nieuwe film. Naast de vaste acteurs is de cast van BON BINI: BANGKOK NIGHTS aangevuld met Albert Jan van Rees, Vincent Croiset, Liza Sips en Lovella Telesford.



Bon Bini-reeks


De voorgaande delen Bon Bini Holland 1, Bon Bini Holland 2, Bon Bini: Judeska in da House en Bon Bini Holland 3 waren grote publiekssuccessen in Nederland en in het buitenland. De films trokken wereldwijd meer dan 2,1 miljoen bezoekers naar de bioscoop en werden in Nederland alle vier bekroond met het Gouden Kalf van het Publiek. Op Curaçao zijn Bon Bini Holland, Bon Bini Holland 2 en Bon Bini Holland 3 de best bezochte Nederlandse films ooit. Bon Bini Holland 3 won de ZAPP Award voor beste film.


 

De makers


BON BINI: BANGKOK NIGHTS wordt geproduceerd door Maarten Swart voor Kaap Holland Film (Ron Goossens, Low Budget Stuntman, Bon Bini Holland 1, 2 en 3, De Marathon en Het Diner) in nauwe samenwerking met Het Huis van Asporaat en Huntu Productions. BON BINI: BANGKOK NIGHTS is geregisseerd door Pieter van Rijn (Flikken Maastricht, Familieweekend, 'T Schaep met de 5 pooten). Het scenario is geschreven door Michel Bonset, Jandino Asporaat en Maarten Swart. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Distributeur WW Entertainment brengt de film op 20 december 2023 naar de Nederlandse bioscopen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Evenement gecanceld

Beste luisteraars van Radio Caliente NL, Met spijt in ons hart moeten we jullie mededelen dat het Indoor Festival dat gepland stond voor 13 oktober niet meer doorgaat. Dit besluit komt voort uit het v

bottom of page