top of page

GOUDEN FILM VOOR BON BINI HOLLAND 3


Phi Nguyen, Jandino Asporaat en Sergio Romero IJssel ontvingen de vierde Gouden Film Award

De film Bon Bini Holland 3 heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en is daarom bekroond met een Gouden Film. Hoofdrolspelers Jandino Asporaat, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel namen de prijs in ontvangst.


Bon Bini Holland 3 gaat over de Amerikaanse overname van het fastfoodrestaurant F.C. Kip. In eerste instantie lijkt de overname voor veel geluk en welvaart te zorgen, maar dat blijkt eenmaal in de Verenigde Staten toch anders. De medewerkers moeten er alles aan doen om het restaurant weer in eigen handen te krijgen.

De makers van Bon Bini Holland 3 kregen de vierde Gouden Film die dit jaar is uitgereikt. Deze prijs wordt gegeven aan films die 100.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Voor 400.000 en 1 miljoen bioscoopbezoekers worden respectievelijk een Platina en Diamanten Film uitgereikt. In totaal heeft de Bon Bini Holland-franchise al vier keer een Gouden Film gekregen.


Over de film

Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lukt het Robertico om zijn ware identiteit verborgen te houden voor Zoë, het meisje van zijn dromen? Wat doen Judeska op de New York Fashion Show en Gerrie op een cruise in de Caribbean? Maar vooral: lukt het de F.C. Kippers om hun restaurant weer in eigen handen te krijgen?


Over de productie

Bon Bini Holland 3 is geregisseerd door Pieter van Rijn, naar het scenario van Michel Bonset, Jandino Asporaat, Maarten Swart en Anjali Taneja. In dit nieuwste deel van de Bon Bini Holland-reeks zijn de vaste acteurs te zien: Jandino Asporaat, Alpha Oumar Barry, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel. Daarnaast bestaat de cast uit Najib Amhali, Tygo Gernandt, Robin Holzken, Tony Junior, Wart Kamps, Tineke Schouten, Loes Schnepper, Summer de Snoo, Lamara Strijdhaftig, Rico Verhoeven en Roué Verveer. Kaap Holland Film heeft in samenwerking met Het Huis van Asporaat de komedie geproduceerd. Bon Bini Holland 3 is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds tot stand gekomen. Distributeur WW Entertainment brengt Bon Bini Holland 3 uit in 112 bioscopen.


Bekijk hier de trailer:


Comments


bottom of page