top of page

King & Queen van Rotterdam Zomercarnaval 2022


Zaterdag 9 juli vond de verkiezing plaats van de Queen en King Zomercarnaval. De winnaars zijn Ana Tromp, zij werd gekozen tot Queen Zomercarnaval 2022 en Kevin Gumbs, die zich de allereerste KING Zomercarnaval 2022 mag noemen. Na een zinderende avond, vol kleur en prachtige kostuums, werden de nieuwe Queen en King gekozen met een grote meerderheid van stemmen. Voor het eerst in de geschiedenis van Zomercarnaval kon er naast de titel van Queen Zomercarnaval, nu ook gestreden worden voor de titel King Zomercarnaval! De Straatparade is op zaterdag 30 juli en begint om 13.00 uur en zal zich als een kleurrijk lint door de binnenstad van Rotterdam bewegen, aangevoerd door Ana Tromp en Kevin Gumbs.


Ana en Kevin

Aan de kant Willem-Alexander en Maxima, want we hebben een nieuwe koning en koningin in het land: Ana Tromp en Kevin Gumbs. Kevin mag zichzelf dit jaar King Carnaval noemen. Een bijzondere titel, want het is de eerste keer dat er een mannelijke royal wordt verkozen. Met zijn kleurrijke look en heerlijke dansmoves (hallo sixpack) veroverde hij de harten van de juryleden en het publiek. Queen Carnaval 2022 is niemand minder dan de Rotterdamse Ana. Deze dame won met haar kostuumthema ‘The 1001 Dream Nights of a Diamond Queen’, en wij snappen waarom.

Kijk even hoe prachtig ze is!

Bomvol programma

Wat gaat het feestelijke koningspaar precies doen? De queen en king voeren op 30 juli de iconische straatparade aan. Ook vertegenwoordigen Ana en Kevin het event een jaar lang nationaal en internationaal.

Naast de straatparade is er veel meer te beleven tijdens Rotterdam Zomercarnaval. Zo kun je op 29 en 30 juli naar de Mercado festivalmarkt, waar je de lekkerste street food scoort. Ook is er dit jaar op vrijdagavond een nieuw onderdeel: de Lighting Parade. In deze optocht zijn duizenden lichtjes verwerkt in de kostuums en roadpieces.


De andere winnaars zijn:

Queen ZoCa 2022 Ana Tromp (Individueel) 1st Runner Up Nanyamka Gerldorop (Shining Stars) 2nd Runner Up Joyce Donker (Cabo Verde Chegou)


King ZoCa 2022 Kevin Gumbs Shining Stars 1st Runner Up Fabritio Mossel (Cabo Verde Chegou) 2nd Runner Up Joviengelo Merselina (Individueel)


Beste Dansshow 2022 Kevin Gumbs Shining Stars 2de prijs Mac Elton Mingeel (Individueel) 3de prijs Fabritio Mossel (Cabo Verde Chegou)


Mooiste Kostuum 2022 Mac Eltin Mingeel (Individueel) 2de prijs Kevin Gumbs (Shining Stars) 3de prijs Fabritio Mossel Cabo Verde ChergouFotografie: Peter Bezemer

Comments


bottom of page