top of page

Maak kennis met onze eerste host: dj Brian "K"

Met trots presenteren we onze eerste radio host dj Brian "K" Brian Kamperveen bij Radio Caliente NL. Brian "K" gaat vanaf maart beginnen met zijn radio show bij Radio Caliente NL. Gezien zijn ervaring binnen de Latin & Caribbean scene, is het logisch dat Brian "K" thuishoort op ons platform. Wil je meer weten over Brian "K", lees dan hieronder zijn biografie.


Biografie

Brian Kamperveen, bekend als DJ Brian “K”, geboren op 22 februari 1976 in Rotterdam. Als peuter immigreerde hij met zijn ouders naar Curaçao. Hier heeft hij een groot deel van zijn jeugd doorgebracht. Op 12 jarige leeftijd deed hij mee aan een school musical waar hij de hoofdrol speelde van Richie Valens (La Bamba). Hier werd zijn muzikale talent ontdekt en was het meteen duidelijk dat hij later een echte entertainer zou worden!

Hij heeft inmiddels een muziekcarrière opgebouwd van al meer dan 25 jaar en heeft hij met diverse top bands in Curaçao, Bonaire, Aruba en Nederland opgetreden als hoofdzanger. Hij is tevens dé oprichter geweest van de populaire Antilliaanse jongeren band Q-Sign, welke enorm veel succes had van 2002 tot 2012. In 1996 koos hij ervoor om onder zijn artiestennaam Brian “K” verder te gaan optreden. In zijn muziek carrière heeft hij de eer gehad om het grote podium te mogen delen met grote artiesten zoals; Oscar D’Leon, Elvis Crespo, Frank Reyes, Aventura, El Gran Combo, Grupo Niche, Yoskar Sarante, Ephrem J, Rey John, Sean Paul en Blackstreet, om er een paar op te noemen.

Zijn passie voor het dj-en is ontstaan in 1994. Hij was toen werkzaam was als radio dj bij 97.1 FM en VJ bij TV 11 op Bonaire. Hij draaide toen met regelmaat in discotheken en clubs. Eind zomer 2016 koos hij ervoor om weer te gaan dj-en en begon te draaien op verjaardagen, bruiloften, bedrijfsfeesten en kleine Latin socials. In maart 2016 werd hij door Martijn Chantrel gevraagd om bij The Hague Latin Xperience (THLX) 2016 te komen draaien als Latin Mix DJ. Dit was zijn eerste dj-optreden voor het grote Latin publiek in Nederland. Op 27 augustus 2016 debuteerde hij officieel als “Bachata DJ” bij Bachatalounge en gelijk daarna weer op 27 oktober 2016. Zie: https://youtu.be/cCkqb5ggoew

Dankzij de kansen die hij kreeg bij Andy Francisca en Latifa Price (Organisatoren Bachatalounge.NL), is zijn carrière als bachata dj in een snelle tempo omhoog gegaan. Sindsdien wordt hij vaak ingezet op diverse grote evenementen en ziet hij Andy Francisca als zijn mentor die hem de kneepjes van het vak in de Latin scene heeft aangeleerd. Tegenwoordig wordt DJ Brian ”K” voornamelijk ingezet als Bachata & Latin Caribbean Mix DJ op diverse Latin feesten en evenementen en op privé feesten als allround dj, waar hij verschillende genres in de mix draait. Hij werkt voornamelijk met Pioneer dj-apparatuur in combinatie met Pioneer Rekordbox DJ Plus software. Met deze software bewerkt hij zijn totale muziekcollectie & playlists nauwkeurig vooraf zijn optredens op zijn USB’s welke gesynchroniseerd worden met de meeste Pioneer DJ apparatuur. Deze setup biedt hem de garantie om een professionele optreden te kunnen neerzetten!


Enkele bekende plekken waar hij o.a. heeft opgetreden en zijn ervaringen in de Latin scene

heeft opgebouwd zijn; - The Hague Latin Xperience - Antiliaanse Feesten - Bachatalounge - Palmundo - Bachata Mania & Bachata Underground - Rotterdam Caribbean Festival - Salsa Madhouse - Latin’ish - Exotic Events - Summer Breeze - Holland Casino - Salsa Bachata Beach Festival - Exclusive Bachata Night - Fiesta Macumba - Latin Weekender 2018 Naast het draaien heeft hij ook zijn eigen uniek concept "The Singing Bachata DJ", waar hij ook live zingt tijdens zijn optredens. Hiermee onderscheid hij zichzelf als de enige Latin DJ die ook “live” kan zingen. Dit maakt hem uniek een sterke speler in de markt! Hij heeft het voordeel dat hij naast de Nederlandse taal en cultuur, is opgegroeid met de Dominicaanse & Antilliaanse taal en cultuur, en muziek. Hierdoor kan hij moeiteloos Spaanstalige nummers zingen. Kortom, dj Brian “K” verzorgt een heerlijke dansavond vol passie met de beste hits van toen en nu!

Comments


bottom of page