top of page

Rapper Boechi (30) doodgeschoten op Curaçao


De rapper uit Curaçao Ruchendell 'Boechi' Windster (30) is doodgeschoten in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Dat meldt de plaatselijke politie in een persverklaring. Boechi woonde in Tilburg/Nederland en maakte muziek in het Papiaments. Hij was op het eiland voor optredens. De politie kreeg aan het begin van de nacht van donderdag op vrijdag het bericht dat er geschoten was bij een voedselkarretje.


Agenten troffen een man op de grond aan met kogelgaten in zijn bovenlichaam, die geen teken van leven meer gaf. In de buurt vond de politie ook veel kogelhulzen. Rond 01.00 uur stelde een politie-arts vast dat Boechi was overleden.


Omstanders melden aan de lokale krant Extra dat het om een drive-by shooting gaat:

een witte auto kwam langsrijden, er werd vanuit die auto op de rapper geschoten, en weer verder gereden. Aan de schietpartij zou een ruzie tussen Boechi en de inzittenden vooraf zijn gegaan, maar de politie kan dit niet bevestigen.


Boechi laat vier kinderen na, met nog een baby op komst. Zijn muziek is vooral populair op YouTube, waar zijn videoclips miljoenen keren bekeken zijn. Boechi is geliefd bij de Antilliaanse gemeenschap.


Een van de populairste nummers van Boechi:Comments


bottom of page