top of page

ZOMERCARNAVAL ROTTERDAM 2022


De Zomercarnaval straatparade is een enorm spektakel, waar je gewoon niet omheen kan. Heel Rotterdam is afgesloten zodat deze saaie weg omgetoverd kan worden in een tropische dans-route. Iedereen laat zichzelf van zijn of haar beste kant zien. Alle leeftijden van jong tot oud, man of vrouw het maakt niet uit,


iedereen maakt er een groot feest van met veel tropische muziek, swingende dans en prachtige zang. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de schitterende kostuums met hoofdtooien, enorme road- en of bodypieces, overal is aan gedacht en alles is uitgewerkt tot in detail voor dit unieke event. Iedere groep heeft een eigen thema, dit thema is overal in terug te zien.

Ook de praalwagens zijn afgestemd op het bijpassende thema. Door het gebruik van veel kleur en bling bling zijn we helemaal in de Caraïbische sfeer van Zomercarnaval. Bovenop de praalwagen staat meestal de koningin van de deelnemende groep. Zij straalt en zal als een echte koningin iedereen toewuiven en laten zien dat ze koningin-waardig is. De 60 Nederlandse carnavalsgroepen zorgen elk jaar voor een spetterende optocht/belevenis. Ruim 2.500 dansers en danseressen, 30 carnavalsgroepen, 30 muziekgroepen en Dj’s en 20 praalwagens zetten de 5 km lange route in binnenstad van Rotterdam op z’n kop. Door deze geweldige straatparade wordt het een swingende party voor iedereen. Door de prachtige kostuums, geweldige praalwagens en overweldigende muziek zie je de voetjes van de vloer gaan. Maar het is dan ook onmogelijk om stil te blijven staan op dit event!


Warming-Up

Het spreekt eigenlijk al voor zich: opwarmen, jezelf klaarstomen voor de grote wedstrijd. Dit is dan ook nodig om goed voor de dag te komen en te kunnen knallen. Tevens kan het publiek dan ook van dichtbij genieten van deze swingende Brassbands. Ze drummen door de straten alsof hun leven er vanaf hangt, en vergeet niet dit is pas de warming-up. Op deze manier wordt Zomercarnaval jaarlijks ingeluid door 3 Brassbands die zich vanuit verschillende locaties opstellen en marcheren naar het Hofplein. Na twee uur te hebben gelopen door de binnenstad van Rotterdam worden de circa 80.000 fans dan getrakteerd op de Battle of Drums op het Hofplein.
Comments


bottom of page