top of page

"ZOMERCARNAVAL ROTTERDAM: NIEUWE REGELS VOOR EEN RESPECTVOL FEEST"


Met de zomer in volle gang, kijken velen reikhalzend uit naar het kleurrijke en bruisende Zomercarnaval in Rotterdam. Dit jaar brengt het festival echter enkele opmerkelijke veranderingen met zich mee, met als doel een veilige en gezinsvriendelijke sfeer te creëren.
Eén opvallende verandering is het bubblingverbod. De organisatie van het Zomercarnaval heeft besloten dat 'provocerend' of 'vulgair' dansen niet langer is toegestaan op het festivalterrein. In het bijzonder doelen ze hiermee op de controversiële dansstijl genaamd bubbling, die als een provocerende ordinaire dans wordt beschouwd, waarbij twee personen hun kruis tegen elkaar aanschuren. De organisatie benadrukt dat dit soort gedrag niet in overeenstemming is met het familievriendelijke karakter van het evenement. Terwijl er geen andere dansstijlen expliciet op de verboden lijst staan, is het bubblingverbod bedoeld om een respectvolle en inclusieve dansomgeving te waarborgen.

Naast het bubblingverbod zijn er ook strengere regels voor alcoholconsumptie op het Zomercarnaval. Bezoekers mogen slechts één (ongekoeld) alcoholisch drankje per keer kopen in de supermarkt en het is niet toegestaan om deze op straat op te drinken. Deze maatregel is bedoeld om overmatig drinken en openbare overlast te beperken, terwijl het tegelijkertijd een veilige omgeving biedt voor alle bezoekers, inclusief gezinnen met kinderen.

Eva van der Vegt, directeur van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, licht de aangescherpte regels verder toe: "We hebben de afgelopen jaren meerdere klachten ontvangen over aanstootgevend gedrag tijdens het festival. Het Zomercarnaval is een feest voor het hele gezin, en we willen ervoor zorgen dat iedereen zich hier welkom en comfortabel voelt."


Tot slot heeft de organisatie ook richtlijnen opgesteld met betrekking tot kleding en gedrag. Bezoekers worden vriendelijk verzocht om geen aanstootgevende kleding te dragen en zich respectvol te gedragen naar elkaar en de omgeving.


Het Zomercarnaval blijft een levendige viering van cultuur, muziek en traditie, en deze nieuwe regels zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat het festival voor iedereen een onvergetelijke ervaring wordt. Laten we samen genieten van een kleurrijk en respectvol Zomercarnaval in Rotterdam!


Comentarios


bottom of page